FAQ: Upis u onlajn jesenji semestar škole švedskog, norveškog, danskog u Skandinavskom kutku

 Cover za sajt Upis jesen 2022

 

  • Kada počinje i koliko traje upis?

Upis traje od 12. do 18. septembra 2022. godine.

 

 

  • Koji kursevi su u ponudi?

U ovom semestru u ponudi su sledeći kusevi:

ŠVEDSKI A1 / ŠVEDSKI A2

NORVEŠKI A1 / NORVEŠKI A2


Takođe, u ponudi imamo i danski jezik za individualne i dualne časove (za dvoje polaznika), a ukoliko se javi dovoljan broj zainteresovanih, više smo nego spremni da organizujemo grupnu nastavu (minimalan broj polaznika za grupnu nastavu jeste 3).

Viši nivoi kurseva (B-nivoi) organizuju se po upitu.

Od prethodnog upisa, nudimo i korporativne kurseve za početni švedski.

 

  • Da li je nastava onlajn ili uživo?

Nastava se i ovog semestra organizuje onlajn putem neke od internet platformi, poput Zuma, Skajpa ili slično.

 

  • Koliko košta pohađanje kursa?

Cena kurseva za grupnu nastavu za A1 i A2 nivo je 230 € u dinarskoj protivvrednosti. Plaćanje se vrši uplatom na tekući račun u četiri mesečne rate. Prijava za kurs važi tek nakon izvršene uplate i pre toga polaznik nema zagarantovano mesto na izabranom kursu.

Cena za dualne časove po polazniku je 10 evra po dvočasu, dok je cena za individualnu nastavu 15 evra po dvočasu.

 

  • Koliko traje jedan kurs?

Početni A-nivoi obuhvataju fond od 28 dvočasa (čas od 90 minuta) i traju oko dva i po meseca.

 

  • Koliko često i u kojim terminima se organizuju časovi tokom nedelje?

Dinamika nastave je dva puta nedeljno, u poslepodnevnim terminima nakon 17.00 č. Knjige i preostale materijale za učenje obezbeđujemo mi. Po završetku kursa, polaznici koji polože test dobijaju sertifikat potvrde o položenom nivou.

 

  • Po kom programu se uče skandinavski jezici u Skandinavskom kutku?

Programi naših kurseva zasnivaju se na odgovarajućoj literaturi i programu, koji se primenjuju u Skandinaviji za učenje švedskog/norveškog/danskog kao stranog jezika. Stoga ćete svaki kurs koji završite kod nas moći bez poteškoća da nastavite u Skandinaviji. Činjenica na koju smo veoma ponosni jeste da je do sada kroz našu školu prošlo više od 400 učenika i učenica, različitih uzrasnih grupa i obrazovnih profila (lekari, farmaceuti, stomatolozi, inženjeri, programeri, menadžeri...), kao i različitih motivacija za učenje jezika – od praktičnih, životnih, poput preseljenja, posla ili školovanja, do proste ljubavi prema jezicima.

 

  • Ko su vaši profesori?

Naši profesori su diplomirani profesori skandinavskih jezika i književnosti, sa dugogodišnjim iskustvom rada kako kao predavači, tako i kao prevodioci sa skandinavskh jezika.

 

  • Kakav pristup u nastavi se neguje u Skandinavskom kutku?

Ono što našu školu razlikuje od ostalih jeste individualni pristup svakom polazniku/-ci, kao i praktična primena jezika. Zato pored časova, Skandinavski kutak za svoje polaznike organizuje posebne besplatne aktivnosti poput Skandinavskih ćaskaonica, koje se najmanje jednom mesečno organizuju uživo u Krokodilovom centru za savremenu književnost. Dodatno bismo istakli da je za nas, kao nastavnike, ključno da se pored jezika naši polaznici upoznaju i sa skandinavskom kulturom, običajima i svakodnevicom, što se odražava i na tip nastave koju praktikujemo – interaktivne prezentacije, debate, gledanje filmova, slušanje muzike, kvizovi, samo su delić onoga što možete da očekujete na našim kursevima.

 


 

Za više informacija, obratite nam se pozivom na broj 064 128 38 84 ili upitom preko imejl adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs