Konkurs za volontersko-saradnički tim

zaglavlje skandi 1

 

 O nama:

 

Skandinavski kutak je organizacija, osnovana u septembru 2013. godine, koja se bavi promocijom skandinavskih zemalja kroz različite projekte u kulturi. Fokus naših aktivnosti je na najnovijim trendovima u skandinavskoj muzici, filmu, umetnosti, književnosti, arhitekturi, pop-kulturi, politici... Za skoro 10 godina postojanja, Skandinavski kutak je uspeo da stvori imidž jedinstvenog kulturnog centra za promociju dominantnih društvenih i kulturnih vrednosti nordijskih zemalja. Do sada smo realizovali niz značajnih projekata: projekat Nordijska čitaonica (2015-2016), prevodilačke radionice (Anja+Gru=Miu, 2018, Lone Star, 2020), različite manifestacije – obeležavanje nordijskih nacionalnih praznika, Veličanstveni norveški krajolik – Nedelja norveške kulture (februar 2020. godine, UK Stari grad), mini-kurseve skandinavskih jezika, književne večeri, tribinske programe, filmske projekcije, skandinavske ćaskaonice, skandinavske pab-kvizove.

 

POZICIJE U OKVIRU SKANDINAVSKOG KUTKA

 

U susret predstojećoj sezoni i novim projektnim planovima, Skandinavski kutak proširuje svoje redove i raspisuje konkurs za novi volontersko-saradnički tim. Pozicije koje su na raspolaganju uključuju:

 

  • Dopisnik Skandinavskog kutka (do tri mesta):

Dopisnik/-ca Skandinavskog kutka ima funkciju novinara i istraživača na teme koje su relevantne za ovaj region. Od dopisnika/-ce se očekuje da najmanje jednom mesečno napiše autorski tekst na temu po izboru ili na zahtev, a koje oslikavaju vrednosti organizacije – ravnopravnost, sloboda govora, tolerancija, zaštita životne sredine, alternativni modeli života, kultura mira i sl. Od tekstova koji dolaze u obzir uključeni su i priređeni tekstovi (prevodi i adaptacije tekstova sa engleskog ili nekog od skandinavskih jezika).

 

  • Grafički dizajner/ilustrator (jedno mesto):

Grafički dizajner/-ka ili ilustrator/-ka imaće priliku da redefiniše vizuelni identitet Skandinavskog kutka i kako se predstavljamo na društvenim mrežama, najpre na Instagramu. Ovo podrazumeva izradu vizuelne matrice koja će moći da se koristi za društvene mreže, kao i autorske ilustracije za autorske/priređene tekstove koji se pišu u okviru Skandinavskog kutka, a potom se objavljuju na sajtu. Poželjno je da kandidati imaju osnovne veštine baratanja u aplikaciji Canva, Photoshop, Adobe Premiere Pro, ili uopšte vezano za digitalni dizajn i crtež.

 

 

Volonterski angažman podrazumeva da kandidati mogu da izdvoje pet do deset sati nedeljno. Prioritet u selekciji imaju kandidati koji su trenutno na osnovnim studijama. Poželjno je, ali nije obavezno, iskustvo u radu na projektima u oblasti kulture, i/ili omladinskom aktivizmu.

 

Da biste se prijavili na konkurs, potrebno je da nam dostavite CV i motivaciono pismo u kome ćete navesti za koju poziciju se prijavljujete i kako vidite sebe u Skandinavskom kutku. Po završenom užem krugu selekcije, kandidati će biti pozvani na individualni razgovor (preko Zoom platforme). Prijavna dokumentacija šalje se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 3. juna 2021. godine.

 

footer skandi rev