Predavanje Alexa Neumana (Stockholm) – Smart Living Chalange

 

Švedski institut i Nova Iskra zajedničkim snagama predstaviće Smart Living Challenge platformu u petak u 17:30 u dizajn inkubatoru Nova Iskra (Gavrila Principa 43).Ulaz je slobodan, a program će biti predstavljen na engleskom jeziku.

Smart Living Challenge je platforma za promociju pametnijeg življenja i koncepata održivog razvoja u urbanim sredinama. Tokom 2015. godine se paralelno održava u Zambiji, Brazilu i Srbiji. U fokusu su tri teme – EAT, MOVE i LIVE – dok će tema srpskog programa biti upravo LIVE, kroz koju se istražuju ideje za pametniju potrošnju i održive sisteme u okviru urbanih sredina.

Alex Neuman Lecture SLC15 web poster

Tokom ove jeseni, sedmočlani interdisciplinarni tim izabran putem otvorenog poziva, razvijaće svoj projekat u okviru Dizajn inkubatora Nova Iskra, i uz mentorsku podršku Hyper Island, vodeće svetske edukativne platforme posvećene inovacijama, dizajnu, preduzetništvu i kreativnom poslovanju kroz upotrebu digitalnih alata i tehnoloških inovacija. Njihov predstavnik, Šveđanin Alex Neuman biće mentor tima koji će raditi u Srbiji, a ovom prilikom će predstaviti model i metodologije koje se primenjuju u Hyper Island centrima širom sveta – od Stokholma, preko Mančestera, Londona i Singapura, do Njujorka, Sao Paola i Karlskrone.

Alex Neuman radi sa vodećim institucijama koje se bave neformalnim obrazovanjem, kreativnim liderstvom i društvenim promenama. On pomaže razvoj organizacija, uobličava iskustvo učenja i pomaže kvalitetan timski rad. Od 2013. godine radi za Hyper Island kao Learning Designer i facilitator, gde koncipira i vodi kurseve koji se bave promenom, tehnologijom, kreativnošću, kulturom i biznisom.

Alex Neuman 2

Hyper Island je je škola za kreativno poslovanje osnovana 1996. godine, ali istovremeno i konsultantska kuća specijalizovana za treninge profesionalaca kroz dugoročne i intenzivne kurseve, među kojima su i brojni master programi koje akredituje britanski Teesside univerzitet. Eduaktivni programi bave se temama kao što su Digitalne strategije, Biznis transformacija, Interaktivna art direkcija, Digitalno poslovanje, Kreativa digitalnih medija ili Digitalni media menadžment, i bazirani su na realnim iskustvima, projektima i odnosima sa klijentima.

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs